Please enable JS

Sajtó Információk

5S PUBLIC Magyarország

Magyarország először kapcsolódik be abba a nemzetközi, önszerveződő mozgalomba, amelyet Japánban hívtak életre, s mára már több országban bebizonyosodott létjogosultsága. Az 5S PUBLIC Magyarország nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint a jövő nemzedékének környezet tudatosságra való nevelését. Ennek első helyszíne a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola, ahol egy újfajta akció-mozgalom indul útjára a japánban ismert 5S gondolkodásmód alapján, a Clean Up Japan támogatásával. Eredményesen tanulni és gondolkodni csak rendezett környezetben lehet. A japán emberek tapasztalata szerint az 5S érvényes az élet bármely területén, amely a rend, a rendezettség, a fegyelem, az önfegyelem, és ezáltal a hatékonyság kialakításának megalapozott módszere az egészséges, pozitív gondolkodásmód megváltoztatásán keresztül. 

Az 5S PUBLIC kiemelkedő céljai közt szerepel a tudatos gyerekek nevelése a játékosan is elsajátítható, különleges 5S módszerekkel, úgy, hogy tevőleges bevonásukon keresztül, a felnőttekkel együtt megélhessék a változás folyamatát és annak lenyűgöző eredményét. Az 5S PUBLIC tevékenység sikerének záloga az öntevékeny részvétel, mely által a környezet iránti tisztelet és megbecsülés növekszik.

Ki kell hangsúlyozni, hogy nem egy napi akcióról van szó, hanem arról, hogy az 5S tevékenység beépülhessen az iskola, egy közösség mindennapjaiba. Az eredményeket évente ellenőrzik, s megnézik az előrehaladást. A hosszú távú sikert csak az elkötelezettség és a módszertan szigorú betartása garantálja.

A Magyar AOTS Társaság új szerepet vállal az 5S PUBLIC hazánkba való bevezetésével és ezáltal - már nemcsak Japánban sikeres - a tudástechnológia átadásának új lehetőséget indítja el. Éppen ezért fontos, hogy más települések és intézmények vezetői is megismerhessék a lehetőségeket, akik továbbvihetik az 5S PUBLIC mozgalom üzenetét és értékét saját helyi közösségükhöz. A Magyar AOTS Társaság nyitott, bármilyen hasonló értékszemléletű és célú mozgalommal való együttműködésre, s szeretnénk minél több helyre eljuttatni, megmutatni tevékenységünket.

Magyar AOTS Társaság

Tevékenységünkhöz kapcsolódó sajtóanyagok itt találhatók.
Ha bármilyen további információra van szükség, akkor keressen minket személyesen a "Kapcsolat" menüpont elérhetőségein.